NOWOŚĆ!Już dziś zapisz się, aby otrzymywać nasz newsletter! Zapisz się 

Aktualności

Nowy szef Kliniki Gastroenterologii WIM

2 stycznia br. Dyrektor WIM powołał na stanowisko kierownika Kliniki Gastroenterologii dr hab. n. med. Przemysława Witka związanego z Kliniką Endokrynologii i Terapii Izotopowej WIM od 2012 roku. Dr Witek jest specjalistą w dziedzinie chorób wewnętrznych, endokrynologii i diabetologii. Ukończył studia podyplomowe na Akademii Leona Koźmińskiego na kierunku „Zarządzanie Innowacją w Sektorze Zdrowia”.

Dr Witek przejął stanowisko po wieloletnim kierowniku Kliniki Gastroenterologii gen bryg. w st. spocz. prof. dr hab. n. med. Jerzym Gilu.

„Wykształcenie i doświadczenie nowego kierownika stanowią doskonałą przesłankę i okazję do nadania rozwojowi Kliniki nowej dynamiki dalece wykraczającej poza dzisiejsze warunki. Wychodzącej naprzeciw potrzebom pacjentów, zwiększającej wykorzystanie zasobów diagnostycznych i terapeutycznych Kliniki i Instytutu, w efekcie budującej nowe perspektywy rozwoju tak wybitnie interdyscyplinarnej dziedziny jaką jest gastroenterologia” – podkreśla dyrektor WIM.

Prywatnie dr hab. Przemysław Witek jest żonaty, ma czwórkę dzieci. Interesuje się historią Polski, lubi podróżować zwłaszcza po Ameryce Południowej i Azji, uwielbia spływy kajakowe i jazdę na nartach.

Powiązane artykuły
PACJENTAktualności

Mam dziecko z AZS

Jak choroba wpływa na finanse i perspektywy zawodowe rodziny. W marcu i kwietniu Polskie Towarzystwo Chorób Atopowych – w ramach kampanii „Zrozumieć…
AktualnościWszechstronny lekarz

Równi w domu – równi w pracy. To się wszystkim opłaca

W wyniku wejścia w życie dyrektywy work-life balance, rośnie liczba ojców korzystających z urlopów rodzicielskich. W 2023 roku już 19 tys. ojców skorzystało…
Co? Gdzie? Kiedy?Aktualności

24 kwietnia to Międzynarodowy Dzień Świadomości Zagrożenia Hałasem

Jedną z najbardziej widocznych globalnych zmian na świecie, w tym również w Polsce, jest postępują­ca urbanizacja przestrzeni. Proces ten przyniósł wiele korzyści,…
Zapisz się, aby otrzymywać nasz newsletter